Петър Георгиев (Пешо Китарата) е музикант, който е популярен с красиви мелодии и широка усмивка. Завършва Джаз китара в Нов Български Университет, а после прекарва четири години в Ню Йорк. Там той учи в Бруклинската Консерватория и завършва магистратура с Джаз китара в Queens College и има над 200 концерта.

През последните години, Пешо Китарата се превърна в един от най-популярните учители по Китара и Музика у нас! Неговите видео-курсове, учебници, онлайн групови уроци и безплатни видео-уроци са помогнали на десетки хиляди българи да станат по-добри музиканти и да свирят любимите си песни с много вдъхновение!

Всички учебни материали и индивидуални уроци са по Американската система, която е изключително практически насочена и гарантира светкавично напредване в света на Музиката и Китарата!

Новини

Китарен Блог


Първото Видео-Обучение по Импровизация за Китара на Български Език е ГОТОВО!!!

В този уникален Видео-Курс показвам и обяснявам всичко най-важно за всеки, който иска да започне да свири мелодични Сола и да Импровизира на Китара:

Основните концепции на Импровизацията;


Как се свири Минорната пентатоника и как да я използваш;

Украшенията на тона;


Как да използваш Фрази от солата на Любими Музиканти;

Как да вмъкваш Музикални цитати в солата си;

Как да запомниш и използваш Мажорните и Минорните Арпежи;

Как да използваш Мажорната Пентатоника;

Подчертаване на Мажорното Звучене и още много други полезни неща!


Най-продаваният ми учебник е с второ издание с много нови теми и уникални графики!

Научи Музикалната Теория на Разбираем Език с тази страхотна онлайн книжка!


Искаш ли да можеш да да ЧУВАШ и да Учиш Музика по Слух с лекота?

Виж най-новия ми видео-курс – в него подробно показвам всички тайни на професионалните музиканти, с които ще напреднеш за секунди!


Какво казват моите ученици за уроците с мен?

Изключително полезен и много добре организиран уъркшоп от един невероятен човек, музикант и преподавател! Бил съм при няколко учители по китара, но при Пешо наистина започнах да свиря на китара.

Alex Harizanov, 29/05/2020

Единствените уроци, които съм взимал по китара бяха от Пешо, пред повече от 10 години. Стигна се, до авторски парчета по радиото, интервю на бандата по ZRock и няколкократни подгрявания на уникалната група „Акага“! Дали си е заслужавало…?!

Кирил Георгиев, 24/05/2020

Пешо (Джаз)Китарата – мноого готин. Довлече една торба знания и умения от Ню Йорк, които щедро споделя с начинаещи  и напреднали китаристи по забавен и непринуден начин. Свири яко, но и показва как да се свири яко и обяснява търпеливо защо нещо звучи яко. Пожелавам му успех!

Just In Jazz, 08/03/2021