ДА Фест - Международен фестивал за дигитални изкуства
DA Fest е международен фестивал, представящ различни артистични практики в областта на дигиталните изкуства: дигитално видео и фотография, интерактивен пърформанс и инсталация, аудио-визуален пърформанс, виртуална реалност, видеомапинг, биоарт, мрежово изкуство, роботика и генеративни системи и други интердисциплинарни форми. Програмата на фестивала включва изложба с мултимедийни и интерактивни инсталации, аудио-визуални, театрални и танцови представления, прожекции на видео арт, лекции и презентации, практически семинари, които се провеждат в интензивна програма от 5 дни. Фестивалът стартира през 2009 г. с идеята да представи на широката общественост важните постижения и новите тенденции на художествените изследвания и експерименти, създадени с новите IT и медийни технологии. През последните седем издания във фестивала се включиха над 300 художници и изследователи от цял ​​свят, включително някои от известните имена на международната сцена.
      1. Език
      2. En, Bg
      1. URL адрес
      2. http://www.2019.da-fest.bg/bg/da-fest/nachalo.html
      1. Посетено
      2. 304
      1. Ключови думи
      2. роботика и генеративни системи, био-технологии, звуково изкуство, мрежово изкуство, видеомапинг, виртуална реалност, аудио-визуалeн пърформанс, интерактивeн пърформанс и инсталация, дигитално видео и фотография, дигитална култура, технологии, нови медии, дигитални изкуства
      1. Категория 1
      2. Изкуства > Изобразително изкуство > Компютърни изкуства
      1. Категория 2
      2. Образование > Висше образование
      1. Категория 3
      2. Образование > Компютърно обучение
      1. Публикуван
      2. 08.08.2021 г.

Подобни сайтове

Съвпадащи ключови думи
аудио-визуалeн пърформанс, био-технологии, видеомапинг, виртуална реалност, дигитална култура, дигитални изкуства, дигитално видео и фотография, звуково изкуство, интерактивeн пърформанс и инсталация, мрежово изкуство, нови медии, роботика и генеративни системи, технологии

Фондация ДА ЛАБ е основана през 2018 година в София като виртуална лаборатория за дигитални изкуства от съвременния художник, сценограф и преподавател доц. д-р Венелин Шурелов, кураторката и теоретик д-р Галина Димитрова-Димова и медийния артист Антони Райжеков. Тя е свободна платформа за интердисциплинарен експеримент в територията на съвременното изкуство посредством взаимодействие между наука, нови технологии и различни дисциплини като визуални и пластични изкуства, звуково изкуство, съвременен театър, танц, пърформънс и интерактивни формати включващи публиката. Нашата мисия е свързана с развитието и популяризирането на художествени практики в областта на интерактивно изкуство, нет арт, роботика, електроника за художници, видео арт, видеомапинг, интерактивни аудио-визуални системи, визуално кодиране, саунд и соник арт, звуков дизайн, игри и приложения за мобилни телефони, софтуер арт, VR, AR, нови хибридни области като генетично изкуство, биоарт и трансхуманизъм, както и създаването и превода на теоретични текстове и изследвания.
Речникът е уики платформа за споделяне на информация в полето на дигиталното изкуство, технологии и култура. Съдържанието включва понятия, автори, значими събития, полезна информация свързана с теорията и практиките на дигиталното изкуство. Информацията е изцяло на български език. Речникът е създаден от преподаватели, докторанти, студенти и практиканти от Магистърска програма "Дигитални изкуства", Национална художествена академия. Започнат е през 2008 година, като част от учебния процес в предмета "История и теория на дигиталните изкуства" с водещ преподавател доц. д-р Венелин Шурелов.