Кръг "Нова Магнаура"Партньор на "За култура"
Обединява хора, които са решили да насочат житейската си активност към предпазване на хората от заблуждения. Манифест, статии, форум, призове.
   1. Език
   2. Bg, En, Ru
   1. URL адрес
   2. http://www.newmagnaura.org
   1. Посетено
   2. 433
   1. Ключови думи
   2. наука, хуманитарни институции, институции, заблуждения
   1. Категория 1
   2. Институции > Хуманитарни институции
   1. Публикуван
   2. 04.08.2010 г.

Подобни сайтове

Съвпадащи ключови думи
институции, хуманитарни институции

Проучва и анализира съвременните религиозни движения от тоталитарен и деструктивен тип, предоставя консултации и информация по тези въпроси и подпомага правилното ориентиране в тази област на държавата, образователните институции и обществото.
Културна програма и проект за научна програма, информация за участниците, ресурси.
Архивни документи с историческо значение: Централен държавен архив, Централен военен архив, Териториален държавен архив. Достъп. Библиография. Фондове.
Научен център за изследвания в областта на правото, социологията, историята и културно-историческото наследство.
Структура, проекти, публикации от научни форуми, издания.
Структура, информация за обучение, издания, ресурси.
Клубове, където ученици, студенти и неучащи развиват своите умения в областта на публичното говорене.

Съвпадащи ключови думи
институции, наука

Основна цел на фондацията е осъществяване на съвременната идея за национална идентичност в перспективата на европейската принадлежност на България и равнопоставеност на диалога между културите.
Новини, информация за Института по балканистика и Центъра по тракология. Публикации, архиви, библиотека, изследователски проекти.
Клубът организира и участва в национални и международни проекти в областта на образованието, науката, културата. Новини, конкурси, проекти.
Разработки на асоциацията: синтезатор на реч, проверка на правопис и сричкопренасяне, обработка на текстови корпуси, определяне частите на речта на думите в текст.
Идеята на flow е да се развие и отвори нови комуникационни връзки, като образува мрежа между хората на изкуството и науката и по този начин да сближи страните от Дунавския регион.
Неправителствена организация в помощ на гражданското образование, изкуството, науката и културата. Издателска дейност, проекти, награда "Елиас Канети".
Фондация, основана от семейството на професор Минко Балкански за подпомагане на образованието и науката в България.
Информация за организацията и клоновете и секциите й в страната. Представени са съдържанията на списание "Наука", издание на СУБ.
История на съюза, биографии, библиотека с различни текстове и презентации, галерия снимки от изминали събития, публикации.