Фонд "Научни изследвания" към Министерство на образованието, младежта и науката
Новини и архив на конкурси, проекти, програми, семинари и събития.
      1. Език
      2. Bg, En
      1. URL адрес
      2. http://www.bulfund.com
      1. Посетено
      2. 1740
      1. Ключови думи
      2. научни изследвания, фондове, наука, образование, институции, фонд Научни изследвания, ФНИ, научно-приложни изследвания, стратегии, държавна политика
      1. Категория 1
      2. Институции > Образование и наука
      1. Публикуван
      2. 23.05.2012 г.

Подобни сайтове

Съвпадащи ключови думи
наука, научни изследвания, образование

Съвпадащи ключови думи
институции, наука, образование

Основна цел на фондацията е осъществяване на съвременната идея за национална идентичност в перспективата на европейската принадлежност на България и равнопоставеност на диалога между културите.
Изследователски център към Шуменски университет. Изучава и изследва старобългарското наследство от IX-XI век.
Клубът организира и участва в национални и международни проекти в областта на образованието, науката, културата. Новини, конкурси, проекти.
Международна организация на Обединеното кралство за създаване на образователни възможности и културни контакти.
Центърът подпомага сътрудничеството между учени от Северна Америка и страни от Югоизточна Европа и прави по-достъпни научните изследвания в България за северноамерикански учени.
Фондация, основана от семейството на професор Минко Балкански за подпомагане на образованието и науката в България.

Съвпадащи ключови думи
институции, наука, научни изследвания

Новини, информация за Института по балканистика и Центъра по тракология. Публикации, архиви, библиотека, изследователски проекти.

Съвпадащи ключови думи
научни изследвания, образование

Електронно научно-изследователско списание на Югозападен университет "Неофит Рилски" - Благоевград, специалност "История".

Съвпадащи ключови думи
наука, образование

Месечно списание за българското общество, култура, образование и наука.
Неформална група за обмяна на академични знания и опит между докторанти и млади изследователи в областта на науките за обществото и културата.
Научно-популярни филми в различни области на знанието.
Статии, коментари, новини за специализирани издания в областта на образованието, научната и академична дейност, както и на издания за широката читателска публика.
Портал за образование и наука.
Информация и практически съвети за ползване на бази данни с научна информация - Science Direct, Scopus, Embase, Engineering Village, лицензирани от Министерството на образованието и науката до 31.12.2011.
Осигурява достъп до разнообразни информационни ресурси, поддържа бази данни и създава информационни продукти и услуги в подкрепа на развитието и напредъка на образованието, обучението и науката.
Издание на Съюза на Физиците в България. Оригинални и обзорни статии в пълен обем във всички области от физиката.

Съвпадащи ключови думи
институции, фондове

Архивни документи с историческо значение: Централен държавен архив, Централен военен архив, Териториален държавен архив. Достъп. Библиография. Фондове.

Съвпадащи ключови думи
институции, образование

В помощ на даровити деца и млади хора в обучението и при реализирането на проекти в областта на науката и техниката.
Център за семейно развитие. Подпомага развитието на децата от най-ранна възраст.
Проекти, програми, обучения и обменни инициативи в помощ на интегрирането на младите хора в обществото.
Основни дейности, семинари, научни конференции, реализирани проекти и издания.
Проекти в подкрепа на изкуството, културата, науката, здравеопазването, образованието, политиката, социалната сфера.
Център за оценяване в предучилищното и училищното образование.
Сдружение, чиято основна цел е подпомагане развитието на активна гражданска позиция, в подкрепа на осигуряването на свобода в образованието.
База за развитието на младите хора, тяхното мнение, познание, умения, идеи, индивидуални и общи начинания, групи и организации.
Асоциация в помощ на академичната общност в България. Информация за университети, проекти, изгодни предложения за обучения и пътувания.
Съдейства за развитие на демократично гражданство и утвърждаване на демократични идеи и ценности чрез обучение, консултации, обмяна на информация и опит.

Съвпадащи ключови думи
институции, научни изследвания

Център за магистърски, докторантски и постдокторантски изследвания на историята, геополитиката и културата на Евразия, Източна Европа, Русия, Кавказ, Черноморско-Каспийския регион, Средна и Източна Азия.
Изучава и популяризира културното наследство на мислители, учени и творци, допринесли за установяването на висока култура и по-дълбоко разбиране на процесите в света.

Съвпадащи ключови думи
институции, наука

Неправителствена организация в помощ на гражданското образование, изкуството, науката и културата. Издателска дейност, проекти, награда "Елиас Канети".
Обединява хора, които са решили да насочат житейската си активност към предпазване на хората от заблуждения. Манифест, статии, форум, призове.
Информация за организацията и клоновете и секциите й в страната. Представени са съдържанията на списание "Наука", издание на СУБ.
Идеята на flow е да се развие и отвори нови комуникационни връзки, като образува мрежа между хората на изкуството и науката и по този начин да сближи страните от Дунавския регион.
История на съюза, биографии, библиотека с различни текстове и презентации, галерия снимки от изминали събития, публикации.
Разработки на асоциацията: синтезатор на реч, проверка на правопис и сричкопренасяне, обработка на текстови корпуси, определяне частите на речта на думите в текст.