Фондация "Българска памет"
Основна цел на фондацията е осъществяване на съвременната идея за национална идентичност в перспективата на европейската принадлежност на България и равнопоставеност на диалога между културите.
      1. Език
      2. En, Bg
      1. URL адрес
      2. https://bgmf.eu
      1. Посетено
      2. 1531
      1. Ключови думи
      2. наука, образование, култура, институции, Милен Врабевски
      1. Категория 1
      2. Институции > Културни институции
      1. Категория 2
      2. Институции > Образование и наука
      1. Публикуван
      2. 05.04.2020 г.

Подобни сайтове

Съвпадащи ключови думи
институции, култура, наука, образование

Клубът организира и участва в национални и международни проекти в областта на образованието, науката, културата. Новини, конкурси, проекти.
Международна организация на Обединеното кралство за създаване на образователни възможности и културни контакти.
Фондация, основана от семейството на професор Минко Балкански за подпомагане на образованието и науката в България.

Съвпадащи ключови думи
култура, наука, образование

Месечно списание за българското общество, култура, образование и наука.
Онлайн телевизия. Образователни предавания и полезна информация с най-новото от МОМН, представяне на гимназии, колежи и университети, тестове за самооценка на знанията.

Съвпадащи ключови думи
институции, наука, образование

Изследователски център към Шуменски университет. Изучава и изследва старобългарското наследство от IX-XI век.
Центърът подпомага сътрудничеството между учени от Северна Америка и страни от Югоизточна Европа и прави по-достъпни научните изследвания в България за северноамерикански учени.

Съвпадащи ключови думи
институции, култура, образование

Проекти в подкрепа на изкуството, културата, науката, здравеопазването, образованието, политиката, социалната сфера.
Център за медийни изкуства. Осъществява проекти, организира събития, провежда изследвания и обучения, свързани с използване потенциала на новите технологии и медии в артистични дейности.
Сдружение за утвърждаване на дух на хармония, толерантност и взаимопомощ между деца и младежи от различни етнически групи чрез култура, образование и спорт.

Съвпадащи ключови думи
институции, култура, наука

Неправителствена организация в помощ на гражданското образование, изкуството, науката и културата. Издателска дейност, проекти, награда "Елиас Канети".

Съвпадащи ключови думи
наука, образование

Неформална група за обмяна на академични знания и опит между докторанти и млади изследователи в областта на науките за обществото и културата.
Научно-популярни филми в различни области на знанието.
Статии, коментари, новини за специализирани издания в областта на образованието, научната и академична дейност, както и на издания за широката читателска публика.
Портал за образование и наука.
Информация и практически съвети за ползване на бази данни с научна информация - Science Direct, Scopus, Embase, Engineering Village, лицензирани от Министерството на образованието и науката до 31.12.2011.
Осигурява достъп до разнообразни информационни ресурси, поддържа бази данни и създава информационни продукти и услуги в подкрепа на развитието и напредъка на образованието, обучението и науката.
Издание на Съюза на Физиците в България. Оригинални и обзорни статии в пълен обем във всички области от физиката.

Съвпадащи ключови думи
култура, образование

Политика, общество, изкуство, демократични ценности.
Младежка електронна медия за политика, култура, общество.
Обучение по английски език. Езикова зона. Културна зона.
В помощ на творческото развитие на талантливи личности в областта на литературата, визуалните изкуства и други сфери на културата. Школа по творческо писане.
Всичко за България, в т. ч. изкуство, литература, култура, образование.
Руски, източноевропейски и евразийски център.

Съвпадащи ключови думи
култура, наука

Списание върху проблемите на хуманитарните и социалните науки. Архив на предишни броеве.
Избрани биографии на българи, оставили следва в световната цивилизация.

Съвпадащи ключови думи
институции, образование

В помощ на даровити деца и млади хора в обучението и при реализирането на проекти в областта на науката и техниката.
Център за семейно развитие. Подпомага развитието на децата от най-ранна възраст.
Проекти, програми, обучения и обменни инициативи в помощ на интегрирането на младите хора в обществото.
Основни дейности, семинари, научни конференции, реализирани проекти и издания.
Център за оценяване в предучилищното и училищното образование.
Сдружение, чиято основна цел е подпомагане развитието на активна гражданска позиция, в подкрепа на осигуряването на свобода в образованието.
База за развитието на младите хора, тяхното мнение, познание, умения, идеи, индивидуални и общи начинания, групи и организации.
Асоциация в помощ на академичната общност в България. Информация за университети, проекти, изгодни предложения за обучения и пътувания.
Съдейства за развитие на демократично гражданство и утвърждаване на демократични идеи и ценности чрез обучение, консултации, обмяна на информация и опит.

Съвпадащи ключови думи
институции, наука

Обединява хора, които са решили да насочат житейската си активност към предпазване на хората от заблуждения. Манифест, статии, форум, призове.
Информация за организацията и клоновете и секциите й в страната. Представени са съдържанията на списание "Наука", издание на СУБ.
Новини, информация за Института по балканистика и Центъра по тракология. Публикации, архиви, библиотека, изследователски проекти.
Идеята на flow е да се развие и отвори нови комуникационни връзки, като образува мрежа между хората на изкуството и науката и по този начин да сближи страните от Дунавския регион.
История на съюза, биографии, библиотека с различни текстове и презентации, галерия снимки от изминали събития, публикации.
Разработки на асоциацията: синтезатор на реч, проверка на правопис и сричкопренасяне, обработка на текстови корпуси, определяне частите на речта на думите в текст.

Съвпадащи ключови думи
институции, култура

Център за магистърски, докторантски и постдокторантски изследвания на историята, геополитиката и културата на Евразия, Източна Европа, Русия, Кавказ, Черноморско-Каспийския регион, Средна и Източна Азия.
Информация за дирекцията и за общински културни институти, културни програми и проекти.
Български национален комитет на Международния съвет за паметниците на културата и забележителните места (ИКОМОС). Дейност, новини и събития.
Обединение на неправителствени организации, работещи в сферата на изкуството и културата. Информация за кампании и проекти.
Център за култура и сътрудничество.
Проект за трансгранични контакти между Калафат и Монтана за културен обмен между институциите, популяризиране и създаване на нови културни продукти.
Асоциация за изучаване на България. Подпомага проучвания и обмен на знания, свързани с България и българския език, литература, изкуство, култура, история, политика, икономика, международни отношения.
Новини от министерството и от културния живот в страната.
Академичното сдружение на бохемисти и чехофили за обмен на актуални и алтернативни познания за Чехия. Сп. "Хомо Бохемикус".